RIJSWIJK - De halve finales in het toernooi om de UEFA-Cup zijn sterk Spaans gekleurd. Sevilla, Osasuna en Espanyol plaatsten zich donderdag met het Duitse Werder Bremen (ten koste van AZ) voor de laatste vier.

De Spaanse overheersing deed ook trainer Martin Jol pijn. Zijn ploeg Tottenham Hotspur bleef op eigen veld steken op 2-2 tegen Sevilla. Dat was na de 2-1 vorige week in Spanje voldoende voor de titelhouder om zich te plaatsen bij de laatste vier.

Jol

Jol wist al na acht minuten dat zijn ploeg het niet zou redden tegen de titelhouder. "Het werkt niet bepaald mee als je zo snel al op 0-2 achter komt. We moesten toen vier keer scoren. Dat was natuurlijk te veel. Het zat er gewoon niet in."

Toch zag hij nog wel enige reden tot tevredenheid. "Ik vind het knap dat we nog op 2-2 zijn gekomen. Daardoor hebben we een thuisnederlaag voorkomen. De Spurs verliezen op Europees niveau bijna nooit op eigen veld. Nu dus ook niet en dat vind ik een compliment aan de spelers waard. Ook ons publiek was fantastisch. Ondanks die snelle 0-2 bleven de fans achter de ploeg staan. Dat deed me goed."

Osasuna

Sevilla speelt in de halve finales tegen een andere Spaanse ploeg, Osasuna. Die club had na de knappe 0-3 vorige week in Duitsland niet veel meer te vrezen van Leverkusen en won met 1-0.

Werder Bremen, dat AZ uitschakelde, neemt het in de halve eindstrijd op tegen de derde Spaanse club. Espanyol was over twee duels net iets sterker dat het Portugese Benfica (3-2 vorige week en 0-0 donderdag in de return).