CHARLESTON - Michaëlla Krajicek is aan een opmerkelijke opmars bezig in het tennistoernooi van Charleston. De Nederlandse tennisster versloeg donderdag in de derde ronde de Oostenrijkse Sybille Bammer, als vijftiende geplaatst, in drie sets: 6-7 6-2 6-1.

In de kwartfinales treft Krajicek de winnares van de partij tussen de Russin Vera Zvonareva en de Servische Ana Ivanovic. Het zijn de nummers negen en zeven van de plaatsingslijst. Krajicek kwam het toernooi binnen met een wildcard. In de tweede ronde schakelde ze de als eerste geplaatste Tsjechische Nicole Vaidisova uit.

Bammer, de huidige nummer 26 van de wereld, kende tot dusverre een redelijk succesvol jaar. De 26-jarige moeder van een dochter bereikte zowel in Indian Wells als in Amelia Island de halve finales. De eerste set ging gelijk op. Beide speelsters verloren vroeg hun opslag, datzelfde overkwam Bammer in de elfde game, waarna Krajicek voor de eerste set ging serveren. De Oostenrijkse brak terug en sleepte de tiebreak in de wacht: 7-4.

Krajicek brak in het tweede bedrijf meteen de opslag van Bammer, liep uit naar 3-0 om bij 5-2 het eerste setpunt te benutten. Twee breaks in de derde set waren na een kleine tweeënhalf uur voldoende voor setwinst: 6-1.

Olympische Spelen

Door het bereiken van de laatste acht voldeed Krajicek aan de norm voor een nominatie van NOCNSF voor deelname aan de Olympische Spelen. De aanvullende eis is dat de 18-jarige Almeerse op 9 juni 2008 in de top-48 van de wereld staat. De huidige nummer 54 nadert door haar prestaties in Charleston de top-40.