AMSTERDAM - Theo Lucius is teruggekeerd op het trainingsveld van Feyenoord. De 30-jarige middenvelder speelde bijna vier weken geleden zijn laatste wedstrijd voor de Rotterdammers vanwege een spierscheuring in zijn hamstring.

De Brabander trainde donderdag apart met fysiotherapeut Dennis Lion. "En dat ging heel goed", verklaart Lucius op de website van zijn club.

Gevaar

Lucius deed tijdens de training sprint- en baloefeningen en was na afloop tevreden. Van zijn hamstring ondervond de drievoudig international geen last. "Maar dat is het gevaar van deze blessure. Ook al heb je geen klachten meer, dan nog kan het verkeerd zitten", weet hij.

"Er staat vijf tot zes weken herstel voor deze blessure en ik zit nu pas op drieënhalve week. Ik zal dus zeker nog een dag of tien nodig hebben voor ik weer met de groep mee ga trainen."

Pijnstillers

De aanvoerder, die al langer kwakkelt met zijn hamstring, komt pas weer in actie als hij volledig fit is. "Ik heb het hele seizoen al allerlei risico's genomen, met pijnstillers en bandages gespeeld, maar dat ga ik deze keer niet doen." Lucius hoopt de thuiswedstrijd in de competitie tegen NEC te halen. Dat duel staat voor zondag 22 april op het programma.