NEW YORK - Profbokser Raymond Joval heeft woensdagavond in New York een geslaagde rentree in de ring gemaakt. De 38-jarige Amsterdammer versloeg in het Paradise Theater in de Bronx de zeven jaar jongere Amerikaan Willy Gibbs na tien ronden ruim op punten.

Beide boksers waren goed aan elkaar gewaagd. De afgetrainde Joval had echter in de meeste ronden het initiatief en de overhand. Dat kwam in de juryscore tot uitdrukking: 96-94 97-93 97-93.

Blessureleed

Voor Joval was het zijn eerste partij in bijna anderhalf jaar. Door blessureleed en een gebrek aan bereidwillige tegenstanders en promotors moest hij lang wachten op zijn veertigste beroepsduel. Daardoor verspeelde hij ook zijn IBO-wereldtitel in het middengewicht.

Nieuwe serie

Joval behaalde in New York zijn 36e overwinning. Voor Gibbs was het zijn derde nederlaag in 23 profpartijen. Joval kan na zijn zege op een nieuwe serie wedstrijden rekenen, die hem weer naar een wereldtitel moet leiden, het liefst van één van de drie grote bonden (WBA, IBF, WBC). Zo lang hij blijft winnen, is hij in elk geval verzekerd van aantrekkelijk bokswerk in de Verenigde Staten.