LIVERPOOL - Ondanks de nederlaag (1-0) tegen Liverpool en de uitschakeling in de Champions League was trainer Ronald Koeman redelijk tevreden over PSV.

"Afgezien van het verlies hebben we bereikt wat we wilden. We hebben vanuit een goede organisatie gespeeld en weinig weggegeven. We zijn redelijk staande gebleven, hoewel Liverpool ook niet vol gas gaf."

Koeman beaamde dat PSV zelf weinig tot niets had afgedwongen. "Maar dat is ook heel moeilijk tegen een ploeg als Liverpool. Dan moet je heel vast en heel goed zijn om dat team in de problemen te brengen. Dat is ons niet gelukt. Toch mogen we uit deze wedstrijd vertrouwen putten voor de komende wedstrijd tegen FC Twente."

Pijnlijk

Koeman baalde nog wel van de rode kaart voor debutant Marcellis. "Dat sloeg nergens op. Het was hoogstens een gele kaart. Een smet voor die jongen op een goed debuut. Ik neem hem niets kwalijk. Ik vond het heel pijnlijk wat die scheidsrechter deed."

Marcellis begreep er zelf ook niets van. "Ik was stomverbaasd toen hij rood trok. Het was mijn eerste overtreding. Ik vond het heel onterecht. Toch heb ik wel genoten van mijn eerste wedstrijd in het eerste elftal. Prachtig om die sfeer in Liverpool mee te maken. Dat smaakt naar meer."