MÜNCHEN - AC Milan zorgt voor de buitenlandse inbreng in het Open Engelse kampioenschap, zoals de eindfase in de Champions League ook wel wordt genoemd.

De Italiaanse ploeg zegevierde woensdagavond knap met 2-0 bij Bayern München, met een hoofdrol voor Oranje-bankzitter Clarence Seedorf (doelpunt en assist). Het eerste duel in Italië was in 2-2 geëindigd.

AC Milan speelt in de halve finales tegen Manchester United, dat dinsdag AS Roma met 7-1 verpletterde. Het andere duel in de halve eindstrijd gaat tussen Chelsea, dat dinsdag Valencia uitschakelde, en Liverpool. De laatste ploeg deed het woensdagavond thuis tegen PSV rustig aan (1-0), na de royale 0-3 vorige week in Eindhoven.

Seedorf

Clarence Seedorf werd na afloop van de triomf in München (0-2) van de ene naar de andere microfoon gesleept. Iedereen wilde het verhaal horen van de man van de wedstrijd. Met een doelpunt en een assist was hij van grote waarde voor AC Milan.

"Het was een mooie avond", sprak de 31-jarige middenvelder op Sport1. "Dan is het geen zware taak om al die vragen te beantwoorden. Die extra meters maak ik graag. Er blijft voldoende tijd over om nog een klein feestje te vieren."

Ploeg

Seedorf wilde zijn eigen hoofdrol niet al te veel benadrukken. "We hebben het als ploeg gedaan. Voor de wedstrijd hebben we elkaar in de kleedkamer nog eens diep in de ogen gekeken. We zijn als team dit seizoen van ver gekomen. En nu kunnen we ver komen in de Champions League. Met de juiste vorm en instelling kunnen we ook Manchester United aan."

Seedorf genoot na van zijn doelpunt en zijn assist op Inzaghi. "Mijn schot zat er goed in. Het was een droge knal. Inzaghi trok een mooi gat voor mij. Bij die tweede goal wist ik dat hij in mijn rug zat. Was het buitenspel? Dat zou best kunnen. Inzaghi speelt altijd op het randje. Maar wat zou het? Het was een goede actie, mooi afgerond."

Van Bommel

Mark van Bommel vond zowel zijn eigen ploeg Bayern als tegenstander AC Milan weinig indrukwekkend. "Zij doen niets anders dan afwachten, met vaak maar één aanvaller. Zij kunnen niet anders, wij konden vanavond niet beter. We begonnen nog wel goed, maar na 0-1 en 0-2 waren we van slag. We konden niet meer terug in de wedstrijd komen. Ik probeerde het zelf nog van afstand, maar ik had geen geluk met mijn schoten. We waren in deze wedstrijd gewoon niet goed genoeg om dit AC Milan te verslaan", zei hij voor de NOS-microfoon.