ALKMAAR - De Europese voetbalunie (UEFA) heeft het protest van AZ tegen de gele kaart voor Grétar Steinsson in de thuiswedstrijd tegen Werder Bremen (0-0) afgewezen. De IJslandse vleugelverdediger blijft daardoor geschorst voor de return tegen de Duitse ploeg, donderdagavond in Bremen voor de kwartfinales van de UEFA-beker.

Steinsson en AZ voelden zich vorige week in Alkmaar benadeeld door de Portugese arbiter Benquerena. De IJslander kreeg tot zijn grote verbazing aanvankelijk de rode kaart na een onschuldige valpartij waarbij hij de bal met de hand leek te spelen. Hij raakte de bal evenwel met zijn hoofd.

Fataal

Na felle protesten van AZ-spelers zette de Portugese scheidsrechter de rode kaart om in een gele prent. Na afloop van het duel kondigde trainer Louis van Gaal meteen beroep aan tegen de 'fatale' boeking voor Steinsson.

"De Portugese scheidsrechter heeft die gele kaart wegens onsportief gedrag gegeven, zo blijkt uit het rapport van de UEFA", legde directeur voetbalzaken Marcel Brands woensdag uit op de website van AZ. "Het ging volgens de arbiter niet om hands. In zijn verklaring stond ook dat de gele kaart voor Steinsson het gevolg was van een reeks overtredingen tijdens de wedstrijd. Er valt niets meer aan te doen."