SANTA BARBARA - Lance Armstrong is bij nader inzien toch niet enthousiast over deelname aan de wereldkampioenschappen wielrennen, begin oktober in het Canadese Hamilton. De viervoudig tourwinnaar had vorig jaar laten weten na jaren afwezigheid weer eens een gooi naar de regenboogtrui te zullen doen. "Alles draait om de Tour", verklaarde de Amerikaan tijdens de presentatie van US Postal.

Armstrong, wereldkampioen in Oslo in 1993, liet de afgelopen jaren de WK steevast lopen maar leek geïnspireerd door de locatie in 2003, Hamilton, niet ver van de Amerikaanse grens. "In eerste instantie dacht ik: ja, ik doe mee, maar bij nader inzien vind ik het toch geen goed idee", zei de kopman van US Postal in Santa Barbara.

Tour

Alles draait om het winnen van de Tour, waarmee hij in de voetsporen kan treden van het illustere viertal Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain, allen vijfvoudig winnaar. Als altijd keek hij voorzichtig vooruit. "De Tour wordt spannender dan andere jaren wegens de kortere tijdritten en minder aankomsten bergop. Daarbij verwacht ik veel van Team Telekom."