AMSTERDAM - Motorfabrikant Ducati dreigt uit het World Superbike (WSBK) kampioenschap te stappen als de reglementen niet voor eind mei zijn aangepast. Dit meldt RaceSport.

De Italiaanse renstal wil dat WSBK-organisator FG Sport voor het seizoen 2008 een verruiming van de cilinderinhoud toestaat. Voor Ducati wordt het dan mogelijk om hun commercieel succesvolle 1098cc motor in te zetten.

Bizar

"Als er voor eind mei geen beslissing is genomen over het verruimen van de cilinderinhoud voor onze motoren, dan zullen wij al onze activiteiten in de Superbike-categorie na dit seizoen stopzetten", verklaarde Ducati-topman Claudio Domenicali in het Engelse blad MCN.

"Het is bizar dat wij, in deze op productie motoren gestoelde categorie, niet ons beste productiemodel in mogen zetten."

Suzuki

De eis van Ducati stuit overigens op veel weerstand bij andere teams. Zo dreigde het Japanse Suzuki dat zij, samen met kopman Max Biaggi, naar het concurrerende MotoGP kampioenschap zullen overstappen als Ducati zijn zin krijgt.