AMSTERDAM - Serena Williams heeft in de tweede ronde van de Family Circle Cup opgegeven in haar partij tegen Chan Yung-Jan uit Taiwan.

De als derde Amerikaanse staakte de strijd dinsdag in de eerste set bij een 5-3 achterstand vanwege een liesblessure. Ze verontschuldigde zich bij het publiek en verliet daarop de baan van het WTA-toernooi in Charleston.

Spier

Williams bleek maandag op de training een spier te hebben verrekt, verklaarde ze later. Ze verwacht niet dat de blessure haar lang aan de kant houdt. "Maar het kan erger worden als ik het nu niet goed verzorg."

Venus Williams plaatste zich dinsdag voor de tweede ronde van de Family Circle Cup ten koste van Samantha Stosur. De als veertiende geplaatste Australische moest in twee sets het hoofd buigen voor de Amerikaanse: 6-2, 6-2.

Krajicek

Eerder al zorgde Michaëlla Krajicek in de tweede ronde van het Amerikaanse tennistoernooi voor een daverende verrassing. De Nederlandse stuurde de als eerste geplaatste Tsjechische Nicole Vaidisova in drie sets naar huis.