MILAAN - Richard Krajicek heeft woensdag de kwartfinale bereikt van het indoortennistoernooi van Milaan. De 31-jarige Muiderberger zegevierde in de tweede ronde over de Tsjech Radek Stepanek: 3-6 6-3 7-6 (tiebreak 15-13). Martin Verkerk won van Thomas Enqvist: tweemaal 6-3.

Nadat Krajicek en Stepanek allebei een set met 6-3 hadden gewonnen, serveerden de spelers in de derde set naar de tiebreak. In de eerste 24 punten viel geen minibreak. Stepanek maakte de eerste fout maar Krajicek wist de verworven kans niet direct te verzilveren. Bij de volgende opslagbeurt van Stepanek bij 14-13 voor Krajicek was het wel raak.

Eerder op de derde speeldag in Milaan wist Martin Verkerk al door te dringen tot de kwartfinale door een indrukwekkende overwinning op de Zweed Thomas Enqvist.

Retourneren

Verkerk was na afloop zeer gelukkig met zijn tweede kwartfinale op ATP-niveau (na Indianapolis 2002). "Ik retourneerde behoorlijk, maar ik stond ongelooflijk goed te serveren. Ga maar na, in negen opslagbeurten 23 aces. Tegen een speler van dit kaliber moet je beslist het beste brengen dat je hebt."

De 23-jarige Zuid-Hollander die in Melbourne een goede partij afleverde tegen de thuisspeler Mark Philippoussis speelde - in bijzijn van captain Tjerk Bogtstra - met een beetje wraakgevoelens omdat hij buiten de Daviscupploeg voor Zwitserland (volgende week in Arnhem) is gevallen. Bogtstra koos vorige week voor Schalken, Krajicek, Sluiter en dubbelaar Paul Haarhuis.