AMSTERDAM - De internationale wielerunie UCI heeft de Franse regering in een brief om opheldering gevraagd over de positie van Unibet.com.

Volgens organisator ASO mag de wielerformatie niet worden uitgenodigd voor koersen in Frankrijk en België vanwege een verbod op reclame voor kansspelen. Unibet mist daardoor ondanks de verkregen ProTour-licentie bijna alle belangrijke wedstrijden van het seizoen.

AC Milan

UCI-voorzitter Pat McQuaid vindt dat de wetgeving niet consequent wordt nageleefd. "Betekent dit nu dat ploegen die door gokbedrijven worden gesponsord in Frankrijk niet aan competities mogen deelnemen?", vraagt de Ier in de brief aan de Franse sportminister Jean-Francois Lamour.

Volgens McQuaid zouden dan ook voetbalclubs als Sevilla en AC Milan, die de naam van een gokbedrijf op het shirt hebben staan, niet welkom zijn in Frankrijk.

Luik-Bastenaken-Luik

Unibet-manager Koen Terryn liet eerder woensdag weten dat hij snel met de ASO om tafel wil om tot een oplossing te komen. Hij reageerde daarmee op het nieuws dat de ploeg ook niet welkom is in de Waalse wielerklassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.