VALENCIA - Valencia kon in de thuiswedstrijd tegen Chelsea niet voorkomen dat Liverpool zich woensdag ten koste van PSV als derde Engelse club bij de laatste vier van de prestigieuze competitie voor Europese clubteams kan scharen.

De Spanjaarden kwamen nog wel op voorsprong (1-0) maar verloren terecht met 1-2. De eerste ontmoeting in Londen eindigde vorige week in 1-1.

Chelsea vervolgt de Champions League met een dubbele ontmoeting tegen de winnaar van de twee kwartfinales tussen Liverpool en PSV.

Druk

Valencia moest na goede eerste helft capituleren tegen Chelsea. Fernando Morientes gaf de laatst overgebleven Spaanse club in de Champions League in de 31e minuut nog het uitzicht op een goed resultaat. Chelsea verhoogde na de hervatting de druk op de defensie van de thuisploeg.

Essien

Sjevtsjenko onderstreepte in de 52e minuut waarom hij vorig seizoen is overgekomen van AC Milan. Michael Essien zorgde in de slotminuut voor de winnende treffer (2-1). Chelsea behoudt door de zege het uitzicht op vier hoofdprijzen.

De club won al de League Cup en strijdt met Mancheter United om de landstitel. Behalve in de Champions League is Chelsea ook nog actief in de FA Cup.