MANCHESTER - Een ontketend Manchester United ontnam AS Roma dinsdagavond binnen twintig minuten het uitzicht op de halve finales van de Champions League.

Bekijk video: supportersrellen

De overrompelde Italianen konden na de ongekend snelle achterstand (3-0) niet meer voorkomen dat ze één van de pijnlijkste nederlagen uit de clubgeschiedenis leden (7-1).

Monsterzege

Manchester United vierde de monsterzege op AS Roma uitbundig. De spelers van de koploper in de Premier League konden na twee nederlagen op rij niet camoufleren dat ze aanvankelijk vreesden voor een goede afloop van de tweede ontmoeting met AS Roma.

Schuld

Ook voor Edwin van der Sar kwam de ruime zege op de Italianen meer dan gelegen. De doelman van Manchester United had schuld aan de nederlagen van vorige week tegen AS Roma (2-1) en Portsmouth (2-1) en lag de afgelopen dagen zwaar onder vuur in de Engelse media.

Van der Sar speelde echter een solide wedstrijd en had geen schuld aan de enige Italiaanse treffer.

Stormloop

AS Roma kon op Old Trafford de indrukwekkende stormloop van de thuisclub niet stoppen. Michael Carrick zorgde in de tiende minuut voor de gewenste snelle openingstreffer van de thuisclub.

Alan Smith en Wayne Rooney ontnamen de bezoekers binnen twintig minuten het uitzicht op een goed resultaat (3-0).

Ronaldo zorgde nog voor rust voor 4-0. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg voor AS Roma was, tekende Ronaldo en Carrick na rust voor de vijfde en zesde treffer van de thuisclub.

Ontgoocheld

De vierduizend aanwezige Italianen op Old Trafford juichten niet meer toen Danielle De Rossi doelman Van der Sar in de 69e minuut met een fraai schot kansloos liet. Zij hadden zich veel meer voorgesteld van de tweede kwartfinale in de Champions League.

Ze keken ontgoocheld toe hoe Patrice Evra de eindstand op 7-1 bepaalde. Manchester United stuit in de halve finale op Bayern München of AC Milan.

Leuzen

Voor, tijdens en na de wedstrijd was het weer raak tussen de twee supportersgroepen. Aanhangers van beide clubs gooiden flessen en scandeerden leuzen naar de politie buiten het stadion Old Trefford. Achttien mensen werden gearresteerd, waarvan zeven Italianen.