RIO DE JANEIRO - Spelers en trainers van het Braziliaanse Vasco da Gama beginnen het gedoe rond de beoogde duizendste treffer van ploeggenoot Romario een beetje zat te worden.

Hoofdcoach Renato Portaluppi en zijn manschappen weigerden dinsdag na de training in Rio de Janeiro de media te woord te staan, mede uit ergernis over enkele schampere uitspraken van de voormalige spits van PSV en Barcelona over een ploeggenoot.

Zwijgplicht

Volgens een woordvoerder van Vasco is besloten de zelf opgelegde zwijgplicht aan te houden tenminste tot na de thuiswedstrijd woensdagavond in het befaamde Maracana-stadion tegen Botafogo.

In dat duel moet de 41-jarige Romario dan eindelijk zijn duizendste treffer, volgens eigen telling, gaan maken. Trainers en spelers van Vasco hopen daarna weer te kunnen overgaan tot de orde van de dag.

Populair

Romario maakte zich zondag bij Vasco, dat de laatste drie duels verloor, niet populair door een tikje smalend te reageren op een paar opmerkingen van teamgenoot Leandro Amaral.

De laatste suggereerde dat alle ophef rond Romario en zijn duizendste treffer een negatieve invloed op de ploeg heeft.

"Natuurlijk, verantwoordelijkheid tonen is voor sommige spelers een probleem. Als hij zegt dat het voor hem inderdaad moeilijk is, moet hij bij een kleinere club gaan spelen."

Uitwedstrijden

Romario wil absoluut zijn duizendste doelpunt maken in het Maracana-stadion. In uitwedstrijden speelt hij daarom niet meer sinds hij op 999 doelpunten is gekomen. De verwachting is dat Romario na zijn jubileumtreffer meteen stopt als profvoetballer.

Nieuw Buinen

Volgens een telling van De Volkskrant heeft de Braziliaan zijn mijlpaal al gehaald. De krant meldde zaterdag dat Romario bij het samenstellen van zijn lijst een doelpoent tegen amateurclub Nieuw Buinen over het hoofd heeft gezien.