LIVERPOOL - De statistieken geven PSV weinig kans. Nog nooit eerder bereikte een team de volgende ronde in de Champions League nadat het de heenwedstrijd op eigen veld met 0-3 had verloren.

Toch waakt Liverpool-coach Rafael Benitez aan de vooravond van de kwartfinalewedstrijd tussen zijn ploeg en PSV voor onderschatting.

Om zijn elftal op scherp te zetten, wijst hij naar de Champions League-finale van 2005, toen Liverpool en AC Milan om de eindzege streden. "We weten dat je in de Champions League na een 0-3-achterstand kan terugkomen", sprak de Spaanse coach. "Dat hebben wij twee jaar geleden zelf aangetoond."

De 'Reds' kwamen in Istanbul met 0-3 achter, maar slaagden er nog in op gelijke hoogte te komen. Vervolgens won Liverpool de strafschoppenserie én hoofdprijs.

Gevaarlijk

"We moeten voorzichtig zijn. Deze duels kunnen gevaarlijk zijn", meende Benitez. "Wanneer de spelers niet met de juiste instelling het veld betreden en je snel een tegendoelpunt krijgt, kun je in de problemen komen."

Het advies aan zijn manschappen is dan ook duidelijk: "We moeten niet op een gelijkspel gokken. We moeten voor de zege gaan."