LAS VEGAS - Robert Doornbos heeft een onberispelijk debuut gemaakt in de Champ Car, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. De Rotterdamse autocoureur eindigde zondagavond in zijn eerste race van de Champ Car World Series als tweede. Hij moest op het stratencircuit van Las Vegas alleen de Australiër Will Power voor zich dulden.

Bekijk video

"Dit is fantastisch", reageerde een opgetogen Doornbos, die vorig seizoen nog actief was in de Formule 1, maar deze winter een vast stoeltje in de renstal van Red Bull aan zijn neus zag voorbijgaan.

Vloeiend

"Veel dingen waren nieuw voor me, zoals de rollende start en het benzine sparen tijdens de race, maar alles verliep vloeiend. Super om in mijn debuutrace op het podium te eindigen. Ik ben geloof ik de eerste sinds Nigel Mansell die dat voor elkaar heeft gekregen."

Doornbos, die in de Champ Car uitkomt voor het Minardi Team USA, had in de kwalificaties op zaterdag al zijn visitekaartje afgegeven met een derde startplek. Hij verloor zondag in de 68 ronden tellende race bij de rollende start twee posities, maar met slim en gedurfd rijden schoof hij drie plaatsen op naar voren. Power kreeg hij niet meer te pakken, maar hij hield in de slotfase wel de ervaren Canadees Paul Tracy achter zich.

De tweede race van de Champ Car World Series is komend weekeinde in Long Beach.