ZANDVOORT - Tim Coronel is bij de Paasraces in de BMW 130i Cup de grote winnaar geworden. De routinier won de ochtendrace en eindigde als tweede in de middagsessie. Francesco Pastorelli wist in de Formule Ford alle drie de races op zijn naam te zetten.

De eerste race in de BMW 130i Cup werd ontsierd door twee zware crashes. De wedstrijdleiding besloot de race daardoor vroegtijdig te beëindigen. Op dat moment ging Coronel aan de leiding gevolgd door Ricardo van der Ende.

Bleekemolen

Sebastiaan Bleekemolen kwam in de tweede race als eerste over de streep. Hij voerde een treintje van zes coureurs aan, die de hele race binnen twee seconden van elkaar zaten. Coronel bleek uiteindelijk de snelste van de rest te zijn.

Dillon Koster finishte uiteindelijk als derde. Het hevigste gevecht ging om plaats acht. Duncan Huisman, Donald Molenaar en Jan Lammers probeerden elkaar in praktisch elke bocht voorbij te steken.

Prinsen

Huisman kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. RTL-presentator Allard Kalff reed een verdienstelijke race en eindigde voor het vechtende drietal. Schaatsicoon Rintje Ritsma lijkt zich ook steeds beter op zijn gemak te gaan voelen in de BMW. Hij eindigde als dertiende op iets minder dan veertig seconden achter Bleekemolen.

De teamgenoten van Kalff en Ritsma hadden een minder succesvol weekend. De prinsen Pieter Christiaan en Bernhard jr. Hadden allebei een ongelukkige race. Christiaan was in de eerste race betrokken bij een zware crash en Bernhard jr. spinde in de tweede race meteen in de eerste ronde en eindigde op de veertiende plaats.

Pastorelli

Francesco Pastorelli domineerde tijdens de Paasraces in de Formula Ford. Nadat hij ook al de eerste twee races gewonnen had, ging hij ook in de laatste wedstrijd als eerste over de streep.

De strijd in de Formula Ford-klasse gaat dan ook voornamelijk om de plaats achter Pastorelli. Simon Knap en Henk Vuik mochten in de eerste twee races al een keer naast de 18-jarige Nederlander staan, in de derde race ging de Belg John Svensson als tweede over de streep.

Podium

Anders Krohn finishte, net als in de tweede race, op de derde plek. Simon Knap kwam net te kort voor zijn tweede podiumplaats van het raceweekend. Ondanks dat hij achteraan moest starten wist hij toch nog de vierde plek te behalen.

Niettemin waren de Paasraces de speeltuin van Pastorelli. Hij zal dan ook vooruit kijken naar de tweede serie in de Formula Ford tijdens de Pinksterraces op Zandvoort.

Paasraces op Zandvoort