UTRECHT - In een enerverende wedstrijd heeft FC Utrecht zondagmiddag in de eigen Galgenwaard met 3-1 gewonnen van Vitesse.

Voor de thuisploeg scoorden Gluscevic (twee) en Tanghe. Diarra bracht namens de Arnhemmers de gelijkmaker op zijn naam. In de slotfase moest hij van het veld na zijn tweede gele kaart. Door de verdiende zege is FC Utrecht in de subtop Vitesse gepasseerd.

Voor trainer Ronald Koeman was het waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in dienst van Vitesse. Algemeen wordt aangenomen dat de oud-international op korte termijn bij Ajax aan de slag gaat, als opvolger van de donderdag ontslagen Co Adriaanse. Koeman ontkende contacten met Ajax niet, maar wilde geen uitsluitsel over zijn toekomst geven.

Willem II en NAC opnieuw even sterk

Willem II en NAC geven elkaar niets toe dit seizoen. In oktober werd het in Breda, in een leeg stadion, 1-1. Zondag in Tilburg was de uitslag 2-2. Willem II kwam met 2-0 voor door Janssens en Bombarda, NAC kwam tijdig terug door Cristiano en Gudelj.

NEC en Sparta spelen ook gelijk

Sparta en NEC zijn in de strijd tegen degradatie weinig opgeschoten met hun 0-0 in Rotterdam. Op basis van de kansen hadden de Rotterdammers moeten winnen, maar doelman Gentenaar, lat en paal (schoten Nielsen) stonden een tweede zege op rij van Sparta in de weg.

NEC-trainer Neeskens kon zijn strijdwijze al na een half uur wijzigen. Scheidsrechter Koopman stuurde verdediger Wisgerhof met rood van het veld na een overtreding op de doorgebroken Bouchiba. Onterecht, stelde Neeskens na afloop. "Niks doorgebroken. Er stonden nog voldoende spelers van ons in de buurt. Dan moet ik onze spits Jansen wisselen voor een verdediger en dan kun je aanvallend weinig meer brengen. Een fantastische Gentenaar redde hier voor ons een punt."

/DOSSIEREredivisie