ZANDVOORT - De BMW 130i race tijdens de Paasraces op Zandvoort is ontsierd door twee zware crashes. Prins Pieter Christiaan van Oranje Nassau was twee rondes voor het einde betrokken bij een zwaar ongeval.

Bekijk video

De prins raakte mede-coureur Henry van Os op het rechte stuk voor de Luyendijk-bocht. Van Os vloog vijf keer over de kop en bleef geruime tijd in de auto zitten terwijl doktoren zich meldden op de plaats van het ongeval.

Nek

Na het ongeluk rende Pieter Christiaan meteen naar de auto van Van Os toe om te kijken hoe het met zijn collega was. Na vijf minuten kon Van Os op eigen kracht uit zijn bolide komen maar moest wel naar het medische centrum op het circuit toe.

Ook de prins lijkt niet ongeschonden uit het ongeluk te zijn gekomen. Hij greep meerdere malen naar zijn nek, en ook hij moest zich melden bij de doktoren. Daar bleek dat geen van beide coureurs verwondingen hebben opgelopen.

De beide auto's zijn volledig vernield. De race werd na het ongeluk meteen stilgelegd waardoor een herstart noodzakelijk was.

Herstart

De wedstrijdleiding besloot om de rest van het veld nog vier rondes te laten rijden, maar wederom ging het mis. In de tweede ronde na de herstart spinde Ricardo van der Ende op het rechte stuk na de Tarzan-bocht.

Hij had de pech dat zijn auto achteruit terug de baan op rolde waarna twee auto's vol op zijn zijkant klapten. Van der Ende werd vol geschept maar wist wonder boven wonder ongeschonden uit zijn auto te komen.

Niettemin rukten ook deze keer de medische teams uit. Eén coureur werd op de baan behandeld en met een ambulance afgevoerd. Na het tweede zware ongeluk werd de race definitief stilgelegd.

Coronel

Omdat de laatste doorkomst over start/finish bepalend was voor de uitslag wist Van der Ende beslag te leggen op de tweede plek. Tim Coronel kwam als eerste over de streep en mocht de overwinning op zijn naam zetten. Zijn teamgenoot Bas Schothorst, die in eerste instantie van pole position mocht vertrekken, voltooide het podium.

Koninklijke crash op Zandvoort