ZANDVOORT - Francesco Pastorelli heeft maandag op het Circuit Park Zandvoort ook de tweede race in de Formula Ford-klasse gewonnen. Naast de 18-jarige Nederlander stonden Henk Vuik en Anders Krohn op het podium.


Foto: Marc Koot | Henk Vuik zet leider Francesco Pastorelli onder druk

De wedstrijd kende wederom een sensationele start. Simon Knap, zaterdag nog op het podium naast Pastorelli, spinde op het rechte stuk, raakte Michel Florie en voor beide coureurs was het na een paar meter al meteen einde race.

Droomstart

Shirley van der Lof had daarentegen een droomstart. Zij schoot meteen voorbij de van pole position vertrekkende Pastorelli en nam de leiding in de race over. Lang kon de 20-jarige vrouwelijke coureur er echter niet van genieten. In de Tarzan-bocht, de eerste na de start, kon zij de ideale lijn niet houden waardoor Pastorelli zich weer aan de kop van het veld meldde.

Slipstream

Ook Henk Vuik en Rogier Jongejans, derde in de zaterdagrace, gingen voorbij aan de ambitieuze Van der Lof. Vuik wist Pastorelli goed onder druk te zetten. Bij de eerste doorkomst over start/finish dook de KTG Racing coureur uit de slipstream van de leider en remde hem in de aanloop naar de Tarzan-bocht er uit.

Jongejans wist goed met de twee koplopers mee te gaan en leek zijn kans af te wachten. Pastorelli wist zijn zenuwen onder controle te houden en nam drie rondes later de leiding in de wedstrijd weer van Vuik over.

Halverwege de race leek de snelheid uit de auto van Jongejans te zijn verdwenen. De racepace van Anders Krohn was duidelijk hoger dan die van de Nederlander. Zonder veel moeite wist hij dan ook op het rechte stuk beslag te leggen op de laatste podiumplaats.

Boos

"De start was vandaag slecht. Shirley ging meteen aan mij voorbij maar helaas kon zij de bocht niet houden", aldus de winnende Pastorelli. "Ik remde wat later en kon daardoor de leiding in de race weer over nemen."

"Toen Vuik mij voorbij schoot moest ik mij gelijk even boos maken en er een paar goede rondes uitknallen. Het team heeft het hele weekend hard gewerkt aan een goede afstelling waardoor wij gelukkig een snelle auto op de baan kunnen zetten. Ik vreesde dan ook niet voor de overwinning."