MADRID - Real Madrid is helemaal terug in de race om de Spaanse voetbaltitel. De Koninklijke won zondagavond voor eigen publiek met 2-0 van Osasuna en profiteerde optimaal van de misstappen van Barcelona en Sevilla.

Het verschil met de titelverdediger uit Catalonië is nog maar twee punten.

Robinho

Een veel beter Real kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong door een treffer van Raul. Pas tien minuten voor tijd zorgde Robinho voor de beslissing.

De bezoekers werden overigens amper gevaarlijk in het Bernabeu-stadion. Ruud van Nistelrooy speelde de volle negentig minuten, maar joeg vergeefs op zijn zestiende competitietreffer.

Sevilla

Sevilla verzuimde eerder op de dag Barcelona af te lossen als koploper. Barça verloor zaterdag de uitwedstrijd bij subtopper Real Zaragoza met 1-0. Sevilla kon bij winst op Racing Santander de eerste plaats overnemen, maar kwam niet verder dan 0-0. Sevilla blijft op de tweede plaats staan, maar is het team van Frank Rijkaard wel tot op één punt genaderd.

Spurs

Sevilla-trainer Juande Ramos gunde een aantal spelers rust na het gewonnen duel in de kwartfinale van de UEFA-beker tegen Tottenham Hotspur (2-1) afgelopen donderdag. De Andalusiërs overheersten desondanks de wedstrijd maar vonden steeds de uitblinkende Racing-keeper Antonio Tono op hun weg.

In de wedstrijd tussen Real Zaragoza en Barcelona scoorde Alberto Diego Milito als enige. International Giovanni van Bronckhorst begon als reserve in het elftal van Barcelona. In de 72e minuut verving hij Presas Oleguer.