ENSCHEDE - In de jacht naar lijfsbehoud heeft Heracles Almelo zondagmiddag een belangrijk punt gepakt tegen FC Twente. In een onderhoudende derby hielden beide teams elkaar in Enschede op 1-1. Door het gelijke spel hebben de Almeloërs zo goed als zeker rechtstreekse degradatie afgewend.

In het duel tussen de nummer vier (Twente) en zestien (Heracles) waren het verrassend genoeg de bezoekers die een voorsprong namen.

Direct nadat Blaise N'Kufo een kopbal gepareerd zag worden door Heracles-doelman Martin Pieckenhagen, was het Igor Gluscevic die op zeer fraaie wijze voor de 0-1 zorgde. Pieckenhagen trapte uit, Rob Friend verlengde de bal en Gluscevic lepelde de bal in één beweging over de voor zijn doel staande Sander Boschker heen.

Gelijk

Een kwartier later trok FC Twente de stand gelijk via Karim El Ahmadi, die een steekpass van Kennedy Bakircioglü op waarde schatte. Op dat moment stond Heracles met tien man op het veld door een blessurebehandeling bij Rob Maas. De routinier moest zich laten vervangen en dat gold even later ook voor doelpuntenmaker Gluscevic.

Het spel bleef daarna op en neer golven, waarbij Twente wel de beter voetballende ploeg was. Heracles bleef door hard werken bij. De gasten creëerden ook kansen, via onder andere Rob Friend. Boschker stond een treffer van de Canadees in de weg. Aan de overkant liet ook Pieckenhagen zich gelden door Orlando Engelaar af te stoppen.

Robbert Schilder kreeg direct na rust een uitstekende mogelijkheid na voorbereidend werk van Karim Bridji, maar de Ajax-huurling kreeg de bal van dichtbij niet langs Boschker. Die had ook het geluk dat de bal daarna nog vlak voor de doellijn smoorde.

Vertrouwen

De felheid ontbrak aan Enschedese zijde om het Heracles echt moeilijk te maken en het vertrouwen in een goed resultaat voor de bezoekers groeide met de minuut. Echte kansen bleven uit, al verraste Bakircioglü Pieckenhagen nog wel bijna van afstand. Vlak voor tijd had Friend de 1-2 op zijn schoen, maar na een lange rush wist hij de bal niet langs Boschker te krijgen.