BELGRADO - Dennis van der Geest (+100 kg) heeft zondag bij de EK judo in Belgrado in de eerste ronde verloren van wereldkampioen Alexander Mikhailin uit Rusland. Aangezien zijn tegenstander de volgende partij verloor, komt Van der Geest niet meer in aanmerking voor een herkansing.

Van der Geest is ook wereldkampioen, maar dan in de open klasse. Door uiteenlopende blessures kwam hij niet optimaal voorbereid naar de Servische hoofdstad.

Uilenhoed

Carola Uilenhoed (+78 kg) heeft in Belgrado zilver veroverd. De 22-jarige Haagse verloor in de finale van Anne Mondiere uit Frankrijk. Vorig jaar verloor Uilenhoed in de eindstrijd van dezelfde tegenstandster.

Bij de Europese titelstrijd in Belgrado was Uilenhoed, evenals bij de EK van 2006 in Tampere, de enige Nederlandse die in de eindstrijd kwam.

Zwiers

Na Dennis van der Geest is zondag ook zijn ploeggenote van Kenamju Claudia Zwiers (-78 kg) uitgeschakeld. Na haar nederlaag in de eerste ronde verloor ze vervolgens ook in de herkansing, van de Britse Michelle Rogers.

Elco

Ook Elco van der Geest (-100 kg) is er niet in geslaagd in Belgrado de finale te bereiken. In de halve eindstrijd verloor hij van de Hongaar Daniel Hafdi. Van der Geest leidde in de partij met een waza-ari, maar ging ten onder op een vol punt (ippon). In de strijd om het brons verloor hij van de Fransman Frederic Demontfaucon.