BIRMINGHAM - Tennisser Raemon Sluiter twijfelt of hij nog voor Nederland in de Daviscup wil uitkomen. De Rotterdammer liet zaterdag, nadat Oranje in Birmingham op een 3-0-achterstand was gekomen tegen Groot-Brittannië, weten zich geen "toegevoegde waarde" meer te voelen. Sluiter verraste daarmee captain Jan Siemerink.

Sluiter ventileerde zijn gedachten in eerste instantie voor de microfoon van Radio Rijnmond. "Dat was fout van me, ik had het eerst tegen Jan moeten zeggen", meldde hij na een haastig gearrangeerd gesprek met Siemerink. "Ik heb in deze ontmoeting op en naast de baan te weinig gebracht", zei Sluiter. "Niemand in het team is het met me eens, maar het is mijn gevoel."

Verloren

Sluiter verloor vrijdag kansloos tegen het Schotse toptalent Andy Murray. De voormalig Daviscupheld won de afgelopen vijf jaar nog slechts één keer een partij in de Daviscup; in 2003 tegen de Indiër Amritraj. Zaterdag gaf hij aan zich in het nieuwe team minder op zijn gemak te voelen. "Niets ten nadele van Jan, het huidige begeleidingsteam of mijn medespelers, maar met Tjerk Bogtstra en bijvoorbeeld Hugo Ekker had ik veel meer een band."

Bogtstra werd afgelopen najaar na de degradatie uit de wereldgroep bedankt voor bewezen diensten. Siemerink volgde hem op.

Maatjes

"Het is nog steeds Daviscup. Daar ligt mijn hart. Maar ik mis mijn maatjes, mijn generatiegenoten, jongens die mij ook iets extra's konden geven. Deze week was eigenlijk alleen Jan daartoe in staat."

Sluiter besefte dat hij emotioneel reageerde. "Maar ik ben in de eerste plaats mens, en dan pas sporter. Dat is soms lastig. Ik ben nu een vat vol tegenstrijdigheden. Ik moet er voor mezelf uitkomen of ik nog kans zie een stap voorwaarts te maken. Voor mezelf, maar vooral ook voor het team. Misschien is het wel tijd voor een nieuwe generatie. Ik neem de tijd voor een beslissing."