ZANDVOORT - Francesco Pastorelli heeft de Formule Ford-race gewonnen op de eerste dag van de Paasraces. Pastorelli had een sterke start vanaf pole position.

Shirley van der Lof, die vanaf de tweede plek mocht vertrekken, had een dramatische start. Zijn auto kwam niet weg en hij moest achteraan aansluiten. Simon Knap en Rogier Jongejans roken hun kans en reden meteen naar Pastorelli toe.

Dieptepunten

De eerste ronde kende meer dieptepunten voor rijders. Bij het uitkomen van de Tarzan-bocht spinde Rogier de Wit en Nils Vestergard op exact dezelfde plaats. Het leek alsof een safety-car nodig was om De Wit weg te krijgen, maar uiteindelijk kon hij zelf zijn weg vervolgen.

Ervaring

Simon Knap reed een sterke race en wist in de derde ronde zijn bolide naast die van Pastorelli te zetten. Hij hield zijn zenuwen in bedwang, remde later en nam de koppositie over. Francesco Pastorelli, het jongere broertje van Nicky Pastorelli, liet blijken over meer ervaring te beschikken, en ging in de zesde ronde Knap weer voorbij.

De leiding van Pastorelli kwam daarna niet meer in gevaar. Naast hem op het podium mochten Simon Knap en Rogier Jongejans plaatsnemen.