MILAAN - Internazionale liep zaterdagmiddag door de onbesliste uitwedstrijd bij Reggina (0-0) een beetje vertraging op in de kampioensrace. De koploper constateerde na afloop van het gelijke spel dat naaste belager AS Roma de achterstand tot achttien punten had verkleind. De Romeinen wonnen de uitwedstrijd bij Catania met 0-2.

AS Roma dankte de overwinning aan doelpunten van Francesco Tavano en Mirko Vucinic. De nummer twee van de ranglijst gelooft allang niet meer in de landstitel. Het is al weken niet meer de vraag of Inter kampioen wordt. Het is alleen nog onduidelijk wanneer de koploper feest mag vieren.

Inter heeft dit seizoen nog geen competitieduel verloren. De formatie won maar liefst 25 van de dertig wedstrijden. De koploper boekte slechts eenmaal meer overwinningen in de Serie A. In het seizoen 1950/51 won Internazionale 27 duels. De kans is groot dat deze beste prestatie snel uit de boeken gaat. De huidige ploeg van Internazionale speelt dit seizoen nog acht competitieduels.

Lazio Roma verstevigde de derde plaats op de ranglijst. De formatie won de thuiswedstrijd tegen Messina met 1-0. Guglielmo Stendardo maakte de enige treffer. Nummer vier Palermo verloor voor eigen publiek van Cagliari: 1-3.

Milan

AC Milan profiteerde van die misstap door Empoli met 3-1 te verslaan. Ronaldo maakte een van de doelpunten. Milan kwam door de zege op één punt achterstand van Palermo.

Fiorentina boekte de hoogste overwinning van de dertigste speelronde. De club won van hekkensluiter Ascoli: 4-0.