LONDEN - Manchester United heeft nog maar drie punten meer dan Chelsea. De koploper van de Engelse Premier League verloor zaterdagavond de uitwedstrijd bij Portsmouth (2-1). Chelsea maakte voor eigen publiek geen fout tegen Tottenham Hotspur (1-0).

Doelman Edwin van der Sar was bij beide tegentreffers van Manchester United betrokken. Hij kreeg in de dertigste minuut geen controle over een afstandsschot van Benjani Mwaruwari. De eerste keeper van Oranje sloeg de bal voor de voeten van Matthew Taylor. De spits van Portsmouth profiteerde dankbaar: 1-0.

Eigen doel

Van der Sar keek in de 89e minuut kansloos toe hoe aanvoerder Ferdinand in eigen doel schoot. John O'Shea bepaalde in blessuretijd de eindstand op 2-1.

Chelsea

Met een thuiszege op Tottenham Hotspur (1-0) verhoogde Chelsea zaterdagmiddag de druk op koploper Manchester United. De kampioen verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot drie punten.

Chelsea dankte de zege op Tottenham Hotspur aan een doelpunt van Ricardo Alberto Carvalho. De verdediger schoot in de 52e minuut van grote afstand raak.

Chelsea zou eigenlijk komende zaterdag als gastheer van Manchester United optreden. De Engelse voetbalbond heeft de topper echter naar woensdag 9 mei verplaatst. Beide kampioenskandidaten spelen daarna nog één competitiewedstrijd.

Liverpool

Dirk Kuijt voorkwam dat Liverpool in de uitwedstrijd bij Reading twee punten verloor. De spits begon het duel als wisselspeler maar maakte vijf minuten voor tijd de winnende treffer: 1-2. Alvaro Arbelo bracht Liverpool in de twaalfde minuut op voorsprong (1-0). Brynjar Gunnarsson tekende voor de gelijkmaker.

Arsenal leed alweer de derde nederlaag op rij. De club verloor voor eigen publiek van West Ham United (0-1). Zamora maakte in de 45e minuut het enige doelpunt voor de nummer voorlaatst van de competitie.

Bolton Wanderers is nummer vier Arsenal tot twee punten genaderd. De formatie versloeg Wigan Athletic (1-3). De vierde plaats in de eindklassering geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League. De nummer vijf van de Premier League is tot de UEFA-beker veroordeeld.