ZANDVOORT - De Duitser Steve Kirsch mag zich de eerste Zandvoort-kampioen van het nieuwe seizoen noemen. Tijdens de officiële opening van het nieuwe raceseizoen op Circuit Park Zandvoort pakte Kirsch de overwinning in de eerste race.

De talenten van de Suzuki Swift Cup gingen bij de Paasraces als eerste de baan op. Kirsch bleek 's ochtends tijdens de kwalificaties al verreweg de snelste van het veld.

Droomstart

De Duitser had een droomstart. Onder een aangenaam voorjaarszonnetje reed hij meteen weg bij zijn concurrenten. Hij wist zijn voorsprong geleidelijk op te bouwen en ging uiteindelijk onbedreigd op de finishvlag af.

Zijn teamgenote Sandra Douma, die zich als tweede wist te kwalificeren, begon minder goed. Tim van Gog wist de 35-jarige Friezin meteen voorbij te steken en nam de tweede plaats over. Douma wist wel de overwinning in de Ladies Cup te pakken, gevolgd door de 21-jarige Suzanne Jager en de 16-jarige Laura Kool.

BMW 130i Cup

Eerder op de dag lieten de BMW's zich al op het circuit zien. In twee kwalificatiereeksen werd bepaald wie er maandag van pole mag vertrekken.

De eerste sessie was een prooi voor Tim Coronel. Met een tijd van 1,53.513 was hij bijna tweetiende sneller dan zijn teamgenoot Bas Schothorst.

Veteraan

Het gat was echter niet groot genoeg. Tijdens de tweede sessie was Schothorst drietiende sneller dan zijn 'kopman' waardoor hij maandag vanaf de eerste startplek mag vertrekken.

Coronel start naast Schothorst op de eerste startrij. Ricardo van der Ende kwam nog dichtbij de veteraan maar kwam uiteindelijk vierhonderste tekort.

Rintje Ritsma

De twee opmerkelijkste namen in de BMW 130i Cup kwamen er tijdens de kwalificatie niet aan te pas. A1GP-teambaas Jan Lammers kwam niet verder dan de twaalfde plek terwijl schaatslegende Rintje Ritsma genoegen moest nemen met zeventiende plaats.

Seat Cupra Cup

De wedstrijd in de Seat Cupra Cup werd gewonnen door het duo Morien/Duivenvoorde. De coureurs van Match Racing vertrokken vanaf pole maar raakten de leiding in de wedstrijd meteen kwijt aan Sandra van der Sloot.

Het begin van de race was hectisch. Al in de eerste ronde stond het duo Sarink-Den Boer naast de baan en twee rondes later gingen Dekker en Verkoelen er gezamenlijk uit. De twee auto's van Dekker Racing en Red Camel Racing raakten elkaar en eindigde in de zandbak.

Sandwich

Van der Sloot bleef het tempo van de race bepalen maar achter haar kwamen de twee gele bolides van Match Racing steeds dichterbij. De coureur van het Landmacht-team moest in de achtste ronde Morien voorbij laten gaan en kwam in een sandwich te zitten met Engel, startend vanaf de zevende plek, achter haar.

Halverwege de race kwam Van der Sloot binnen voor de verplichte stop en rijderwissel maar in de pits bleek dat de auto te kampen had met technische problemen. Daardoor konden de Match Racing duo's Morien/Duivenvoorde en Engel/Bouwhuis onbedreigd de leiding van de race overnemen.

Sanders

Door het wegvallen van Van der Sloot/Verschuur nam Renate Sanders, die de sterk rijdende Valenteijn afloste, de derde plaats over. Haar rondetijden waren aanmerkelijk sneller dan nummer twee, Niels Bouwhuis.

Eén ronde voor het einde zat zij vlak achter de gele bolide maar wist deze niet te passeren. Match Racing mocht daardoor de hoogste twee treden op het podium bekleeden.