Reuzendoder NAC is zondag goed weggekomen uit Tilburg. In de altijd beladen Brabantse derby verzuimde Willem II te winnen door bij eenvoorsprong opgelegde kansen te missen. NAC kwam terug van twee doelpunten achterstand, 2-2.

De streekploegen gunden elkaar niets en kregen uiteindelijk allebei een beetje. Een van richting veranderde vrije trap van stopper Janssens doorbrak halverwege de eerste helft de patstelling in een weinig hoogstaand duel. NAC, dat recentelijk de overwinningen aaneen reeg en de grote drie PSV, Feyenoord en Ajax klopte, viel aan maar was aanvankelijk geen bedreiging voor doelman De Vlieger.

Mazzel

Ten Cate had een dag training moeten opgeven voor een boswandeling en appelgebak met slagroom. De reden was de donderslag bij heldere hemel op televisie donderdagavond. Het Braziliaans duo Sergio en Cristiano was door Roda JC gecontracteerd, zo meldde het Sportjournaal. De trainers en de selectie van NAC ervoeren het als een overval en waren met niets anders meer bezig. Ten Cate overwoog de talenten uit de ploeg te laten maar besloot ze na uitvoerige gesprekken toch op te stellen.

Sportweek Online