AMSTERDAM - Romario is al een tijdje op jacht naar zijn duizendste doelpunt, maar hij blijkt die mijlpaal al gehaald te hebben. De Volkskrant schrijft zaterdag dat in het eigen overzicht van de voetballer een doelpunt ontbreekt.

Op 3 augustus 1990 scoorde hij voor PSV tegen amateurclub Nieuw Buinen, een treffer die niet in de lijst van Romario staat.

Peter Verhagen, clubarchivaris van PSV, ontkent het bericht in De Volkskrant. Hij beweert dat Romario niet tegen Nieuw-Buinen heeft gescoord. PSV won destijds met 8-1. Verhagen beweert dat Scheepers (3), Vanenburg (2), Chovanec (2) en Popescu voor de doelpunten van de Eindhovense club zorgden. Verhagen baseert zich op een krantenverslag in het Eindhovens Dagblad.

De 41-jarige Romario scoorde op 25 maart 'nummer 999'. Sindsdien wachten bij elke wedstrijd volle stadions op doelpunt 1000. Een paar dagen geleden besloot zijn club Vasco da Gama een duel naar het stadion Maracana te verplaatsen, omdat daar meer mensen in kunnen. Bovendien is het het stadion waar Pele in 1969 zijn duizendste maakte.

Romario komt er openlijk voor uit dat hij bij het tellen van zijn doelpunten ruimhartig te werk gaat. Zo telt hij ook doelpunten mee die hij scoorde in zijn jeugd en in vriendschappelijke wedstrijden.