ARNHEM - Vitesse kan toch nog winnen. De Arnhemmers maakten vrijdagavond in het Gelredome tegen Sparta (3-0) een einde aan een reeks van negen duels zonder zege. Danko Lazovic was met twee doelpunten opnieuw uitblinker bij Vitesse. Hij staat nu op negentien competitietreffers.

Trainer Aad de Mos kon derhalve opgelucht ademhalen. Hij gelooft in dit Vitesse en wijt de slechte serie wijt aan blessures, schorsingen en pure pech. In voetballend opzicht valt Vitesse dit seizoen zeker mee, stelde hij steevast na het zoveelste puntenverlies na de winterstop.

Vitesse begon de tweede seizoenshelft met een zege tegen FC Groningen (3-0), maar daarna ging de klad erin. Er kwamen pijnlijke nederlagen thuis tegen Excelsior (2-3) en uit bij RKC Waalwijk (1-3).

Weinig geluk

De Mos heeft echter ook gelijk dat zijn Vitesse na de winterstop weinig geluk kent. Zo won Feyenoord vorige week in het Gelredome (0-1) door een treffer van Pierre van Hooijdonk, waar de thuisploeg minimaal een punt had verdiend.

Voor Vitesse zit er nu niet meer in dan de play-offs voor de Intertoto-competitie. Toch wil De Mos de competitie goed afsluiten, zeker in het eigen stadion. Tegen een zwak Sparta, met spits Darryl Roberts uit Trinidad en Tobago voor het eerst in de basis, was dat geen probleem. Thuis tegen subtopper FC Twente wordt het karwei straks een stuk lastiger.

In het duel tegen Sparta had De Mos zijn elftal op drie plaatsen veranderd in vergelijking met met duel tegen Feyenoord. Sebastien Sansoni en Purrel Fränkel waren terug na een schorsing en Mads Junker mocht voorin een duo vormen met topschutter Danko Lazovic.

Droomstart

Vitesse kende tegen de Rotterdammers een droomstart. De Arnhemmers kwamen al in de vierde minuut op voorsprong door een strafschop van Lazovic: 1-0. Een kwartier later was het 2-0 door een schot van Paul Verhaegh. In de tweede helft zakte Vitesse wat weg omdat de 3-0 lang uitbleef. Pas in de slotfase schoot Lazovic zijn tweede doelpunt binnen.