SEPANG - Felipe Massa toonde zich de allersnelste op de eerste dag van het Maleisische GP weekend. De Braziliaanse Ferrari-rijder domineerde de beide vrije trainingsritten. Renault kwam het dichtst in de buurt van de Braziliaan.

Zoals verwacht geeft Ferrari ook tijdens oefenritten voor de GP van Maleisië het tempo aan. Felipe Massa reed tijdens de beide oefensessies op vrijdag de snelste tijd. Teamgenoot Kimi Raïkkönen kon het tempo van de Braziliaan niet volgen en moest ook de twee Renault-rijders voor zich dulden.

Uitdager

Na hun zwakke prestatie in Australië, zijn Giancarlo Fisichella en Heikki Kovaleinen deze keer wel klaar voor de strijd. Het Franse team lijkt klaar om dit weekend de rol van McLaren als uitdager van Ferrari over te nemen.

Het Britse team volgde in de eerste sessie nog vrij makkelijk het tempo van Massa, maar zakte ver terug in de tweede oefensessie. Lewis Hamilton werd negende, wereldkampioen Fernando Alonso slechts twaalfde.

Williams verrast

Niet alleen Renault zorgde voor een verrassing op de eerste dag. Ook het Williams-team presteerde verbazend sterk. Nico Rosberg en Alexander Wurz sloten de eerste dag af op de plaatsen 5 en 6. Achter hen haalden ook Robert Kubica (7), Ralf Schumacher (8) en Nick Heidfeld nog de top tien.