SEPANG - Na Super Aguri pakt Spyker nu ook concurrent Toro Rosso aan. Het Nederlandse team diende op donderdag een officieel protest in tegen de wagen van het Italiaanse team. De wedstrijdleiding onderzoekt nu of de STR2 inderdaad een illegale wagen is.

Voor de tweede keer in evenveel races dient het Spyker team een protest in tegen één van hun concurrenten. In Melbourne oordeelde de wedstrijdleiding dat het protest tegen Super Aguri te laat kwam, en dus handelde Spyker deze keer sneller. Het management van het Nederlandse team trok meteen na afloop van de technische controle op donderdag naar de wedstrijdleiding om de STR2 van Toro Rosso als illegaal te bestempelen.

Geheime informatie

Spyker geeft voorlopig geen uitleg over hun actie, maar volgens Autsoport beschikt het team over nieuwe informatie over de wagen van Toro Rosso. De Nederlandse renstal kwam op mysterieuze wijze in het bezit van de plannen van de STR2. Op basis van deze geheime informatie wil Spyker nu aantonen dat Red Bull Technolgies onderdelen ontwerpt die niet enkel op STR2 passen, maar ook op de RB3 van Red Bull Racing.

Super Aguri

De wedstrijdleiding nam het protest van Spyker in ontvangst, maar ondernam voorlopig nog geen actie tegen het Italiaanse team. De kans bestaat overigens er dit weekend geen beslissing wordt genomen omdat Spyker recent concurrent Super Aguri voor de rechter sleepte.

Het Nederlandse team deed dat nadat de wedstrijdleiding in Australië zich onbevoegd verklaarde in een gelijkaardig protest tegen Super Aguri.