BIRMINGHAM - Groot-Brittannië kan toch zijn sterkste tennisser opstellen in de Daviscupontmoeting met Nederland. Andy Murray, nummer elf op de wereldranglijst, is voldoende hersteld van een liesblessure.

Hij speelt vrijdag het eerste enkelspel tegen Raemon Sluiter. Tim Henman komt daarna in actie tegen Robin Haase. Dat bepaalde de loting op donderdag.

In het dubbelspel op zaterdag neemt het Oranjekoppel Igor Sijsling/Rogier Wassen het op tegen Jamie Murray/Greg Rusedski. Jamie is de oudere broer van Andy.

Selectie

Jesse Huta Galung is buiten de selectie van de Nederlandse teamcaptain Jan Siemerink gevallen.

Oranje degradeerde vorig jaar uit de wereldgroep. Bij winst op Groot-Brittannië plaatst het team van Siemerink zich voor een promotiedegradatiewedstrijd voor de wereldgroep.

Verrassing

Voor Siemerink was het geen verrassing dat Andy Murray gewoon in actie komt. "Ik ben er altijd van uitgegaan dat hij zou spelen. Ik kan me voorstellen dat hij na zo'n zware reeks wedstrijden in de Verenigde Staten moe is en last heeft van zijn lichaam. Maar dat verdwijnt meestal na een paar dagen, is mijn ervaring."

Sluiter weet wat hem te doen staat, vrijdag in de eerste partij. "Fel beginnen. Hij ging vorige week flink onderuit tegen Djokovic. Misschien speelt dat nog door zijn hoofd. Het wordt hoe dan ook een moeilijke middag."