ROTTERDAM - Feyenoord heeft dinsdag met het Chileense Universidad Catolica overeenstemming bereikt over een overgang van Jorge Acuna. De middenvelder ondertekent een contract voor drieënhalfjaar bij de Rotterdamse club.

De 24-jarige Acuna wacht op dit moment in zijn geboorteland Chili op een werk- en verblijfsvergunning. De middenvelder maakte afgelopen maand tijdens een stage grote indruk op trainer Bert van Marwijk. Bij Feyenoord zien ze in Acuna op de lange termijn de opvolger van aanvoerder Paul Bosvelt.

De Rotterdammers sloten dinsdag ook een overeenkomst met Nam-Il Kim af. Feyenoord huurt de Koreaan voor de rest van het seizoen van Chunnam Dragons en stalt de verdedigende middenvelder vervolgens bij Excelsior. De satellietclub van Feyenoord kan de 23-voudig international met het oog op de blessures van Breuer en De Haan goed gebruiken.

Edwin Zoetebier hervat donderdag de groepstraining. De doelman ontbrak de laatste maanden wegens een blessure aan de kniepees. Het is nog niet bekend of hij zondag tegen FC Twente kan spelen.