DE PANNE - De Belgische wielrenner Gert Steegmans heeft donderdag de derde etappe van de Driedaagse De Panne - Koksijde gewonnen.

De knecht van Quick-Step was alle sprinters te rap af na een rit over 119 kilometer met vertrek en aankomst in De Panne. De Italianen Daniele Bennati en Gabrielle Balducci kwamen als tweede en derde over de meet.

De Italiaan Luca Paolini behield de leiderstrui. Joost Posthuma van Rabobank staat vierde op 23 seconden. De Vlaamse rittenkoers sluit donderdagmiddag af met een tijdrit over 11 kilometer.

Boonen

De wielrenners Leon van Bon en Tom Boonen zijn donderdag niet van start gegaan in de derde etappe.

De renner van Rabobank en de Belgische topsprinter bleven uit voorzorg aan de kant om zondag ongeschonden aan het vertrek van de Ronde van Vlaanderen te kunnen verschijnen.

Nerveus

"Het gaat er hier redelijk nerveus aan toe, dus preventief rijdt Leon niet", lichtte Rabo-ploegleider Erik Dekker toe. De Vlaamse rittenkoers sluit donderdag af met een korte rit in lijn in de ochtenduren en een tijdrit in de middag. De Italiaan Luca Paolini draagt de leiderstrui.

Ervaring

Van Bon rijdt komende zondag zijn tiende Ronde van Vlaanderen. Dekker wil zijn ervaring optimaal benutten in de zware voorjaarsklassieker. Boonen geldt als uitgesproken favoriet voor de zege in de koers, die hij de afgelopen twee jaar op zijn naam schreef.