AMSTERDAM - Formule 1-debutant Lewis Hamilton verheugt zich op de concurrentiestrijd tussen hem en teamgenoot Fernando Alonso.

"Ik leer veel van hem. Wij zitten in dezelfde auto en als ik goed blijf rijden dan weet ik zeker dat het spannend wordt tussen hem en mij", aldus de jonge Brit tegenover Reuters.

Spiegels

Tijdens zijn GP-debuut in Australië wist Hamilton de regerend wereldkampioen al enkele rondes achter zich te houden. Uiteindelijk eindigde het McLaren-duo gezamenlijk op het podium, achter de winnende Ferarri-coureur Kimi Raïkkönen.

"Het voelde lekker om Alonso in mijn spiegels te zien, ook al finishte hij uiteindelijk voor mij", legt Hamilton uit. "Natuurlijk kan ik races gaan winnen, maar er moet nog veel gebeuren."

Team

Dit weekeinde staat de Grote Prijs van Maleisië op het programma. De afgelopen week was er een mogelijkheid voor de teams om te testen op het circuit van Sepang.

Alonso koos ervoor om terug te keren naar Europa, maar Hamilton besloot wel naar Sepang te gaan. De Brit heeft daardoor op het circuit vele kilometers in de nieuwe McLaren kunnen maken. "Het belangrijkste is dat wij punten voor het team gaan pakken."