AMSTERDAM - Een groep Manchester United-supporters is afgelopen nacht in het ziekenhuis opgenomen na ongeregeldheden in het olympisch stadion van Rome. Dit meldt de BBC.

Volgens de Britse ambassade zou het gaan om elf supporters. De Italiaanse politie meldt echter dat er achttien Britten naar het ziekenhuis moesten.

Onderzoek

De supporters raakten in het stadion slaags met de Italiaanse oproerpolitie. De UEFA heeft laten weten een officieel onderzoek te starten naar de ongeregeldheden in het stadion waarbij supporters van beide kanten waren betrokken.

Voor de wedstrijd begon was er al grote vrees dat de Engelse en Italiaanse supporters met elkaar op de vuist zouden gaan.

Aanvallen

De Engelse club waarschuwde aan het begin van de week zijn eigen aanhang dat zij in Rome extra moesten oppassen voor aanvallen. De Romeinse burgemeester reageerde daar woedend op. Volgens Walter Veltroni hadden de United-aanhangers niets te vrezen in zijn stad.

Volgens Italiaanse media was de vrees voor ongeregeldheden voor de wedstrijd echter terecht. Op weg naar het stadion zouden al verschillende aanvaringen zijn geweest tussen beide supportersgroepen, waarbij nog eens vijf mensen gewond waren geraakt.

Stadion

Deze ongeregeldheden vielen in het niet bij wat er in het stadion gebeurde. De rivaliserende groepen zaten naast elkaar in het stadion met slechts een enkele afbakening en oproerpolitie aan de kant van de Engelse fans.

Tijdens de wedstrijd was te zien hoe beide supportersgroepen vuurwerk naar elkaar gooiden en na elk doelpunt - Roma won met 2-1 - sprongen supporters tegen de afbakening aan.

Dubieus

De rol van de oproerpolitie is echter dubieus. Op de tv-beelden is te zien hoe een Italiaanse agent een vrouwelijke Britse supporter vol in haar gezicht slaat en hoe een andere Britse fan, die al op de grond lag, herhaaldelijk door een agent werd geslagen met een stok.

Op de beelden was tevens te zien hoe een man door andere supporters werd opgepikt terwijl zijn gezicht vol met bloed zat.

Ontzet

UEFA-official William Gaillard liet weten ontzet te zijn over het zoveelste geval van voetbal gerelateerd geweld dit seizoen. "Wij zitten in een kritieke situatie. Wij zullen gaan onderzoeken wat er allemaal gebeurd is."

Veldslag Rome