BARCELONA - Louis van Gaal is nauwelijks ontslagen of zijn waarschijnlijke opvolger staat te popelen om de taken van de Nederlander over te nemen. Carlos Rexach noemt het niet meer dan logisch dat hij opnieuw hoofdtrainer van Barcelona wordt. "Het is niet meer dan normaal dat ik het nu weer ga doen", aldus de trainer die nog geen acht maanden geleden plaats moest maken voor diezelfde Van Gaal.

Na zijn vertrek als hoofdtrainer is Rexach als technisch adviseur aan Barcelona verbonden gebleven. Hij is vertrouwd met de club. Onder Johan Cruijff was hij al assistent-trainer, later vervulde hij de functie van technisch directeur en hoofdtrainer. Meer dan meegenomen voor Barcelona is dat de club niet diep voor de oefenmeester in de buidel hoeft te tasten.

Rexach

Eerder op de dag bombardeerde voorzitter Gaspart de Spanjaard Rexach al tot de grootste kandidaat voor het trainersschap. De preses is overigens niet van plan zijn functie neer te leggen. Hij sprak op de persconferentie van een trieste situatie. "Met het oog op de prestaties van het eerste team moesten we helaas deze beslissing nemen. Het is niet leuk om zoiets aan een professionele en hardwerkende trainer met veel kwaliteiten te vertellen."

Gaspart peinst niet over een vertrek. "Er wacht juist heel veel werk nu het zo slecht gaat", aldus Gaspart. "We moeten er met z'n allen alles aan doen om de club weer terug te brengen op het niveau waar die hoort. Het seizoen is nog niet verloren. We kunnen de Champions League nog winnen."

Gaspart maakte zich impopulair bij zijn achterban door Van Gaal terug te halen. De supporters van Barcelona schreeuwden de laatste weken niet alleen om het vertrek van de Nederlandse trainer. Ook de voorzitter moest in hun ogen opstappen.