SINT-IDESBALD - Daniele Bennati heeft woensdag de tweede etappe van de Driedaagse van de Panne-Koksijde gewonnen. De Italiaanse wielrenner toonde zich na een rit over 227 kilometer van Zottegem naar Sint-Idesbald de rapste in de massasprint.

Bennati versloeg de Australiër Greame Brown, lid van de Raboploeg, en de Litouwer Tomas Vaitkus. Beste Nederlander was Stefan van Dijk. Hij drukte zijn voorwiel als zevende over de streep, net voor Koen de Kort. Tom Boonen waagde zich, met het oog op de Ronde van Vlaanderen, niet in het gedrang voorin om de dagprijzen.

Paolini

De Italiaan Luco Paolini eindigde als zesde en bleef leider in het algemeen klassement. Hij begint donderdag met negen seconden voorsprong op zijn landgenoot Alessandro Ballan aan de de slotetappe. Die is in tweeën geknipt.

Na een rit in lijn over 119 kilometer, besluiten de renners de Belgische koers met een individuele tijdrit over 11 kilometer. Joost Posthuma is de kansrijkste Nederlander. Hij bezet de vierde plaats in de voorlopige rangschikking op twintig tellen van Paolini.

Mingeroet

De Belg Jarno van Mingeroet gaf de etappe sjeu in gezelschap van de Oezbeek Sergej Lagoetin. Ze demarreerden na 88 kilometer en constateerden een dik uur later, bij kilometerpaal 133, dat de voorsprong op het peloton was opgelopen tot meer dan 13 minuten.

Daar was bij het ingaan van de eerste van drie plaatselijke ronden in kustplaats Sint-Idesbald nog 7.15 van over. Het zou niet genoeg zijn.

Sprinters

De knechten van de sprinters, maar ook Boonen voelde zich niet te groot en voerden het tempo zo hoog op dat vooruit blijven bijna onmogelijk was. Van Mingeroet capituleerde als laatste. Hij werd drie kilometer voor de meet opgeslokt.

Landgenoot Nico van Eeckhout probeerde het opnieuw van ver maar slaagde opnieuw niet in de opzet. Bennati koos het goede moment en had de sterkste benen.