BREMEN - Werder Bremen laat zich niet afleiden door transferperikelen en komt uiterst geconcentreerd naar Alkmaar voor de kwartfinale van de UEFA-beker donderdag.

Bekijk video: Van Gaal weet niet waar Bremen ligt

Dat zal nodig zijn, zei manager Klaus Allofs woensdag, want "AZ is Ajax Amsterdam plus 10 procent". Volgens trainer Thomas Schaaf is AZ een goalgericht team. "Zelfs wanneer je het gevoel hebt dat ze het even rustig aan doen, kunnen ze ineens bliksemsnel omschakelen."

Van Gaal

Volgens Schaaf dankt AZ veel aan trainer Louis van Gaal. "Ik heb veel respect voor hem", aldus Schaaf. "Je hoort veel over Van Gaal. Hij heeft een succesvol team neergezet bij AZ en de mensen geënthousiasmeerd voor het aanvallende voetbal."

Schaaf reageerde ook nog even op de clausule die Van Gaal liet opnemen in zijn onlangs ondertekende contract bij AZ. Daarin staat dat hij in 2009 de club mag verlaten, maar alleen voor het bondscoachschap van Argentinië, Engeland, Nederland, Spanje of Duitsland. "Volgens mij heeft Duitsland op dit moment een uitstekende bondscoach. We hebben Van Gaal niet nodig."

Klose

De mogelijke transfer van international Torsten Frings naar Juventus heeft vooral bij de Bremer fans een hoop onrust veroorzaakt. Ook aanvaller Miroslav Klose heeft plannen om de club te verlaten. De spelers zelf zijn er niet door afgeleid, verklaarden ze woensdag. "Over andere spelers wordt al een jaar gespeculeerd, dan heb ik toch ook recht op een paar weken?", aldus Klose.

Werder Bremen kan donderdag na weken van blessureleed weer beschikken over middenvelder Tim Borowski. Voor aanvoerder Frank Baumann komt de wedstrijd waarschijnlijk te vroeg.