AMSTERDAM - De Britse tennisser Andy Murray is er van overtuigd dat de spelers van Groot-Brittannië beter zijn dan die van Nederland.

De twee landen ontmoeten elkaar dit weekend in Birmingham in de eerste ronde van de Davis Cup. Murray zelf zal naar verwachting niet uitkomen in het duel. De Schot raakte vorige week in Miami geblesseerd aan zijn lies.

Sterk

De Britse bondscoach zal alleen een beroep op de tennisser doen als het echt noodzakelijk is. "Maar ook zonder mij is het team nog erg sterk", aldus de optimistische Murray tegenover de Britse krant Daily Express.

"Met Greg Rusedski, Tim Henman en mijzelf allemaal geselecteerd hebben wij genoeg klasse en diepte. Mijn broer Jamie staat in de top 50 van dubbelspelers. Dat haalt wat druk weg van de enkelspelspelers."

Niettemin denkt Murray niet te licht over de aanstaande opponent. "Nederland is niet het beste team ter wereld maar zij hebben wel veel diepte in de selectie. Het zijn allemaal lange jongens die hard kunnen serveren. Het zal lastig worden om breaks te forceren. Nederland is sterk maar ons team is beter."

Henman

Tim Henman keert na een afwezigheid van twee jaar weer terug in het Britse team. Naast hem zijn ook Rusedski, Andy en Jamie Murray, Richard Bloomfield en Jamie Baker opgeroepen voor de ontmoeting met Nederland.

Haase

Jan Siemerink heeft voor het treffen een beroep gedaan op dubbelspecialist Rogier Wassen en routinier Raemon Sluiter. Het team wordt gecomplementeerd door de jonkies Robin Haase, Igor Sijsling en Jesse Huta Galung.

Nederland en Groot-Brittannië komen uit in de Europese/Afrikaanse zonegroep. De winnaar van het duel gaat naar de play-offs waar promotie naar de Wereldgroep kan worden bereikt.