AMSTERDAM - Veiligheidscoördinator Johannes Houwen van FC Groningen heeft na intimidaties vanuit bepaalde supportersgroeperingen zijn ontslag ingediend. Houwen vertrekt aan het einde van dit seizoen. Dit maakte de club woensdagochtend bekend.

Directeur Hans Nijland betreurt het vertrek. "Als veiligheidscoördinator heb je een moeilijke functie. Je bent vaak boodschapper van slecht nieuws. Na de problemen met de kaartverkoop rond het duel met Feyenoord heeft de druk op Johannes van buiten de club dusdanige vormen aangenomen dat het voor hem niet meer te accepteren was verder te gaan", aldus Nijland.

De problemen met de kaartverkoop voor het uitduel in Rotterdam ontstonden nadat FC Groningen bij Feyenoord had aangegeven 500 kaarten te willen afnemen, terwijl de club later zelf 1300 kaarten aan de eigen fans verkocht.

Extra kaarten

Groningen dacht bij Feyenoord vervolgens aanspraak te kunnen maken op extra kaarten, voor de Rotterdammers was het echter een definitief aantal. De mensen die een kaart kochten moeten nu in Rotterdam plaatsnemen in twee vakken waarvoor legitimatie is vereist.

Om in de Kuip te komen moeten ze hun eerder aangeschafte kaart nu gaan omwisselen. Dat kan alleen met een geldig legitimatiebewijs. Supporters dienden klachten in over de procedure.