ATHENE - Griekenland heeft honderden voetbalfanclubs in de ban gedaan na rellen met een dodelijke afloop vorige week. De fans kunnen geen kaarten meer kopen via de club en krijgen ook geen financiële ondersteuning meer, zoals reisgeld voor uitwedstrijden.

Supporters mogen nog wel in clubverband naar een wedstrijd kijken en samenkomen, maar de 'navelstreng' met de club wordt verbroken, zei de Griekse minister van Sport, George Orfanos woensdag.

Vorige week werd een fan vermoord tijdens supportersrellen na een volleybalwedstrijd tussen Panathinaikos en Olympiakos. Er vielen ook negen gewonden en de buitenwijk Peania in Athene veranderde in een 'oorlogsgebied'.

Videocamera's

Orfanos kondigde ook aan dat volgend seizoen electronische tickets en videocamera's in de stadions worden ingevoerd. De voorzitter van AEK Athene, Demis Nikolaidis, vond de nieuwe regels nog te soepel. "Laten we gewoon drie jaar niet meer meedoen aan internationale wedstrijden", zei Nikolaidis, die al twee seizoenen overhoop ligt met de supporters van zijn club.