MILAAN - Bayern München toonde dinsdagavond bij AC Milan (2-2) ouderwets veel 'Duitse' veerkracht. Het was echter een Belg die de show stal.

Verdediger Daniël van Buyten bracht beide gelijkmakers op zijn naam, waardoor de return volgende week in München een veelbelovende aangelegenheid is voor de ploeg van Roy Makaay en Mark van Bommel.

Bestolen

Bayern München betrad nog wel met lichte schroom het veld in het volgepakte San Siro. Vorig jaar ging de Duitse ploeg in de achtste finales met 4-1 onderuit bij AC Milan, dat zich ook in München (1-1) niet liet inpakken. Tijdens de wedstrijd destijds in Milaan voelde heel Bayern zich bestolen door de Russische arbiter Valentin Ivanov.

Groot was daarom de woede bij de clubleiding van Bayern toen de UEFA voor het duel in Milaan opnieuw een Russische scheidsrechter aanstelde: Joeri Baskakov. Voorzitter en oud-sterspeler Karl-Heinz Rummenigge noemde diens aanwijzing een pijnlijke verrassing.

"Hij is bovendien zeer onervaren. Ik hoop dat het allemaal goed afloopt", bromde de voormalige topspits.

Strafschop

Bayern, zonder het geschorste basisduo Oliver Kahn/Mark van Bommel, had aanvankelijk weinig te klagen over Baskakov. Vooral in de 39e minuut kwamen de Duitsers goed weg bij een overtreding van Lucio op Kaka. De Rus zag er geen strafschop in.

Kort daarna was het toch raak voor de thuisploeg. Pirlo kopte raak zonder een tegenstander in de buurt, 1-0.

Seedorf

De voorsprong voor Milan was verdiend. De Italianen waren gevaarlijker dan Bayern, dat amper aan aanvallen toekwam. Al in de derde minuut kreeg Clarence Seedorf een grote kans. De international van Oranje kwam een paar centimeter te kort om vlak voor het doel zijn voet tegen de bal te zetten.

Rensing

In het doel van Bayern verrichtte Michael Rensing goed werk. De 22-jarige keeper reageerde uitstekend op doelrijpe kopballen van Maldini en Gilardino. Milan verzuimde na de rust zich een betere uitgangspositie voor de return volgende week in München te verschaffen.

De thuisploeg drong te weinig aan, al was Kaka kort na de pauze nog wel dicht bij 2-0. De Braziliaan schrok echter van een reddingspoging van de attente Rensing. Makaay was nagenoeg onzichtbaar, zoals wel vaker in wedstrijden van Bayern.

Van Buyten

Verdediger Daniël van Buyten kopte in de 78e minuut zijn eerste gelijkmaker achter doelman Dida. Dankzij arbiter Baskakow en Kaka, die zijn zevende treffer in de Champions League maakte uit een discutabele strafschop, leek Milaan in München toch nog een voorsprong te kunnen verdedigen. Van Buyten besliste echter anders: 2-2.