ZEIST - Bondscoach Marco van Basten en zijn staf kunnen nog steeds op de onvoorwaardelijke steun rekenen van hun baas Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de bondscoaches de 'legpuzzel' richting 2008 tijdig zullen klaren en zullen zorgen voor een fantastische zomer in 2008", stelde Kesler dinsdag in een lijvig betoog op de website van de KNVB.

Schade

De KNVB-directeur reageerde positief op de weinig hoopgevende EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje onlangs tegen Roemenië (0-0) en in en tegen Slovenië (0-1). "De beoogde zes punten werden weliswaar niet binnengehaald, maar de schade, zo men daarvan wil spreken, bleef uiterst beperkt."

"Ook ik vond de wedstrijd tegen Roemenië kwalitatief geen hoogstandje en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Gelukkig liet de wedstrijd tegen Slovenië een duidelijk ander Nederlands elftal zien en dat stelt me toch wel gerust."

Jaren

Kesler: "Ik kan de kritiek van de zogeheten experts wel begrijpen dat het spel van het Nederlands elftal te weinig automatismen in zich heeft. Maar we moeten beseffen dat het construeren van een goed functionerend en dus ingespeeld elftal jaren vergt."

"Marco van Basten en John van 't Schip zijn nog geen drie jaar bezig en dan is het wellicht toch te vroeg om die automatismen al te verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat de bondscoaches in 2008 een elftal voor ogen hebben dat kan wedijveren met de beste teams uit Europa."