SEPANG - Het Spyker team denkt de concurrentie op de hielen te kunnen zitten tijdens de Grand Prix Van Maleisië. Het Nederlandse team introduceert enkele nieuwe aerodynamica-onderdelen die hun wagen veel sneller moet maken.

Spyker was het enige team dat vorige week niet testte in Sepang. Het Nederlandse team trok zich terug in de windtunnel en meent daar enkele belangrijke vondsten te hebben gedaan.

Tweede windtunnel

“In Maleisië introduceren we enkele aerodynamische aanpassingen. Onze simulaties in de windtunnel geven aan dat deze verbeteringen onze snelheid aanzienlijk zal verhogen. Hopelijk kunnen we deze keer dus het tempo van onze concurrenten wel volgen", hoopt technisch directeur Mike Gascoyne.

De nieuwe onderdelen zijn volgens de Brit een direct resultaat van de nieuwe samenwerking tussen Spyker en Aerolab. Dankzij hen beschikt het team nu over twee windtunnels. De F8-VII zal er dankzij deze samenwerking in Maleisië alvast een beetje anders uit zien. Vooral de bargeboards en luchtinlaten werden aangepast.

Geen testrijders

Voor testrijders Fairuz Fauzy en Giedo Van der Garde heeft de komst van de nieuwe onderdelen ook een minder leuke kant. Om vaste rijders Christijan Albers en Adrian Sutil zo snel mogelijk aan het effect van de wijzigingen te laten wennen, rijdt het duo voorlopig zelf tijdens de oefensessies op vrijdag.

Daarmee verschijnt Van de Garde komend weekend dus alweer zeker niet aan de start. De Nederlander beschikt overigens nog steeds niet over een superlicentie. Hij kon nog geen oplossing vinden voor het geschil met zijn vorige werkgever Super Aguri.