EINDHOVEN - PSV begint vanavond om kwart voor negen allesbehalve met een gerust hart aan de kwartfinale van de Champions League tegen Liverpool. In de groepsfase troffen de Eindhovenaren de club van Dirk Kuijt ook al. Toen werd het in het Philips-stadion een gelijkspel (0-0), uit werd met 2-0 verloren.

Bekijk video

Voor winst lijkt nu helemaal een wonder nodig. Trainer Ronald Koeman mist Alex, de Braziliaanse steunpilaar in de defensie, en spits Arouna Koné. Het meedoen van Ibrahim Afellay (hamstringblessure) is twijfelachtig. Kort voor het duel wordt beslist of de middenvelder speelt.

Liverpool schakelde titelverdediger FC Barcelona uit en verkeert in topvorm. Arsenal ondervond dat zaterdag: 4-1. Met PSV wil het momenteel in de competitie niet meer vlotten.

Zeefuik

Vanwege de personele problemen voorin liet Koeman A-junior Género Zeefuik (16) afgelopen zaterdag debuteren tegen NAC. Johan Derksen meldde maandagavond in het programma Voetbal Insite dat uitgerekend Champions League-tegenstander Liverpool het talent op korte termijn wil inlijven.

Bakkal

Volgend seizoen heeft PSV weer de beschikking over Otman Bakkal. De aanvallende middenvelder is dit seizoen verhuurd aan FC Twente en mag het volgend seizoen weer bij de landskampioen proberen, meldt VI.nl.

Eerder maakte de technische staf van de Eindhovense club bekend dat het Ismail Aissati na dit seizoen weer terughaalt naar de lichtstad. Over Roy Beerens, dit seizoen op huurbasis uitkomend voor NEC, is nog geen beslissing genomen.