SEPANG - Bridgestone voegt in Maleisië een nieuw systeem in om het verschil tussen harde en zachte banden visueel duidelijk te maken. De witte bol op de flank van de zachte banden wordt vervangen door een witte groef.

De internationale automobielfederatie FIA eist dat de bandenkeuze van de teams vanaf dit seizoen zichtbaar is. De witte bol die bandenleverancier Bridgestone in Australië gebruikte, was echter niet duidelijk genoeg. De Japanners moesten dus op zoek naar een nieuw systeem en heeft er één gevonden dat hopelijk aan de wensen van FIA, teams en fans voldoet.

"We hopen echt dat alle teams dit systeem zien zitten zodat we het de rest van het seizoen kunnen gebruiken", klinkt het net voor de GP van Maleisië bij Bridgestone. De personeelsleden van Bridgestone mogen de komende dagen in elk geval met witte verf aan de slag in Maleisië. Het nieuwe systeem bestaat er immers uit één van de groeven van de banden wit te verven. Indien het systeem wordt goedgekeurd na de race in Maleisië, zal Bridgestone de groef in de toekomst al tijdens het produceren van de banden wit kleuren.